Kurser & Föreläsningar

Mina kurser

Livsinspiration/Personlig utveckling

Stärk relationen till dig själv

Den här kursen riktar sig till dig som tvivlar på dig själv och känner dig frustrerad över att andra tycks styra ditt liv, men också till dig som vill lära känna dig själv bättre.

Efter avslutad kurs kommer du känna dig tryggare i dig själv och i dina val, samtidigt som du också är bättre rustad för att stå emot stress och psykisk ohälsa.

Kursen som är på totalt 21 timmar fördelad 7 tillfällen varvar praktiska övningar och inspirerande faktakunskap med personliga erfarenheter som syftar till att;

  • Ge dig insikt i hur du ser på dig själv.
  • Visa dig vägen till ditt äkta jag.
  • Stärka dig i att våga släppa taget och börja om.
  • Lära dig leva och vara som du innerst inne vill och är.

Välmående/Inre balans och harmoni

Kom i inre harmoni och balans

En kurs på totalt 15 timmar fördelat på 10 tillfällen, som genom en kombination av qi-andnings-qigong & mindfulness ökar du din livsenergi samtidigt som din stressnivå sjunker genom att du lär dig leva mer medvetet i nuet.

Olika rörelser och andningsövningar varvas med meditativa och avslappnande övningar.

Vid varje tillfälle ges också viss faktakunskap för ökad förståelse och motivation.

Nya rörelser och övningar varje gång. Repetition av rörelser och övningar med jämna mellanrum.

Mina föreläsningar

Livsinspiration/Personlighetsutveckling

Jag älskar MIG ! – Älskar du DIG ?

En föreläsning om käftsmällarna som banade vägen, till mötet med den viktigaste personen i mitt liv.

En dörröppnare till möjligheternas redskapsbod, där du bjuds på ett kittlande smakprov av tankenötter och övningskarameller.

En rysare och aptitretare på en och samma gång helt enkelt!

Psykisk ohälsa /KBT-verktyg

Bli ångestfri med KBT-terapi

Låt dig inspireras av hur den kognitiva samtalsterapin (KBT) öppnar dörrar till förändring och ångestfrihet.

Målgrupp

Den här föreläsningen riktar sig till dig som vill få en inblick i vad KBT-terapi är och hur det går till rent allmänt, men också hur det kan hjälpa den som lider av ångest att ta makten och kontrollen över sitt liv.

Hälsofrämjande/Förebyggande

Optimera din hälsa genom fettsyror i balans.

Kostens betydelse för vår hälsa känner du säkert till. Kanske gör du också vad du kan för att förebygga ohälsa genom sunda matvanor. Tror du att det räcker eller kan det vara så att maten vi äter inte ger oss den näring vi behöver för att hålla oss friska? Ja, dessvärre är det så och sanningen är den att det råder en stor obalans mellan fettsyrorna i våra kroppar. Något som försämrar våra chanser att uppnå en optimal hälsa på cellnivå. Lyckligtvis går den här obalansen att ställa tillrätta. Få veta hur genom att läsa mer om de hälsoprodukter jag erbjuder.

Övriga aktiviteter

Temafika

Vi träffas under enkla och avslappnade förhållanden på ett café, där vi delar erfarenheter och inspirerar varandra till psykiskt välbefinnande utifrån ett förutbestämt tema. Utgångspunkten skulle till exempel kunna vara  ”Hur man tar sig vidare när man har kört fast i livet? ”.

Du behöver inte må dåligt eller ens ha mått psykiskt dåligt för att vara med. Det här handlar om personlig utveckling. Vi har alla något att ge varann som kan hjälpa oss att växa och känna harmoni och balans i vårt inre.

Själv har jag förutom personliga erfarenheter också stor kunskap om psykisk och fysisk hälsa/ohälsa och personlig utveckling. Som distriktssköterska, kognitiv (KBT) samtalsterapeut och coach, men kanske främst som inspiratör utifrån min egen livshistoria, vill jag ge dig samma möjligheter att nå den inre frid och det psykiska välmående jag funnit genom det arbete jag gjort med och för mig själv.

Hälsoträff

Är du i riskzonen?

En presentation av unika hälsoprodukter som hjälper dig att skydda din kropp och optimera din hälsa.

Genom ett enkelt test kan du också få veta om du ligger i riskzonen när det gäller dina nivåer av livsnödvändiga fettsyror och balansen dem emellan.

Gruppcoaching

Våga vara du!

För dig mellan 16-20 år respektive 21-25 år.

Känner du dig ifrågasatt av andra?

Styrs du av deras åsikter och godkännande?

I den här gruppen träffas ni vid 6 tillfällen för att dela era erfarenheter och coacha varann till att våga vara du! Här kommer ni peppas och utvecklas genom att ställa och ställas inför coachande frågor samt att ge och ta emot feedback av varandra. Som gruppcoach kommer jag finnas med som er inspiratör och vägledare.

Klivet till energi, lust och glädje i livet!

Vägen tillbaka efter utbrändhet, depression och nedstämdhet kan ta tid. Något som inte nödvändigtvis behöver vara dåligt. Det ger tex utrymme till eftertanke och reflektion, men också möjligheter till att i grupp träffa likasinnade för att dela erfarenheter och ge varandra stöd. Genom coachande frågeställningar av mig som ledare får ni också hjälp att hitta ny energi, lust och glädje. För att minska stress och oro kommer vi även praktisera övningar i medveten närvaro vid samtliga av de 5 tillfällen vi träffas.